Waarom je website bouwen in WordPress?

1. WordPress is veilig en stabiel

Ten eerste heeft WordPress een lange geschiedenis van constante verbetering. Er zijn sinds 2003 vijf grote versies van WordPress en bijna talloze 'punt'-updates van het platform. Elk geeft WordPress verbeterde functionaliteit, ultramoderne functies en een betere gebruikerservaring (UX).

Elke release is op een professionele manier georganiseerd, met een projectleider die toezicht houdt op het werk en een groot aantal vrijwilligers uit de gemeenschap die aan code werken. We zullen later meer te zeggen hebben over het geweldige werk dat de WordPress-gemeenschap doet.

Het resultaat van deze inspanning is een constante cyclus van releases – ongeveer drie of vier per jaar – en een bijna constante evolutie. Er is zelfs een routekaart die de toekomst van WordPress schetst . Dit maakt WordPress een stabiel, betrouwbaar en sterk platform om voor je website in te laten maken.

2. Het CMS is geoptimaliseerd voor zoekmachines

Het internet zou niet zijn wat het is zonder zoekmachines. We hebben al meer dan 20 jaar een versie van Google en andere zoekmachines bestaan al langer. Daarom is het een solide doel om uw site te bouwen met als doel de top van de zoekresultaten te bereiken. WordPress is ontwikkeld om dit standaard te helpen doen.

 

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is het proces van het halen van de (vaak geheime) benchmarks die bedrijven zoals Google en Bing hebben ingesteld om goed te presteren in de zoekresultaten. WordPress is vanaf de grond af ontwikkeld om gebruik te maken van wat we weten over SEO en goed scoren.

3. De WordPress-community is groot (inclusief gebruikers en ontwikkelaars)

 

Het is rustgevend om te weten dat als je een probleem hebt, er mensen zijn die voor je zorgen. WordPress heeft een enorme gemeenschap van ontwikkelaars, bedrijven, bloggers, opinieleiders en ondersteuningsteams om u te helpen optimaal met het platform te werken.

4. Het platform is geweldig voor kleine bedrijven en e-commercetoepassingen

De eerste toepassing van WordPress was voor bloggen. Destijds was dit gebied booming en het platform hielp gebruikers om op een eenvoudige manier een blog te ontwikkelen zonder code. In de loop van de tijd is het bereik van WordPress gegroeid. Je kunt WordPress nu beschouwen als een volwaardig Content Management Systeem (CMS), en het is perfect voor kleine zakelijke websites, maar ook voor blogs.

5. WordPress kan de kern zijn van een site op ondernemingsniveau

 

Je bent er misschien nog niet, maar WordPress kan ook de ruggengraat vormen van sites en netwerken op bedrijfsniveau. Er zijn bijvoorbeeld veel tijdschrift- en nieuwssites die door uzelf gehoste WordPress op dezelfde manier gebruiken als voor uw eerste site. TechCrunch Rolling Stone en Vogue gebruiken allemaal WordPress en vormen slechts drie van de 41 procent van het internet dat het platform gebruikt.

WordPress is een betrouwbaar, schaalbaar platform voor uw website

 

Dat sluit de zaken af voor deze les in onze cursus Aan de slag. Je hebt geleerd waarom WordPress geweldig is, ongeacht de grootte van je site. Het kan u aan het begin van uw reis vergezellen en bij u blijven tot op ondernemingsniveau. Bovendien is het platform veilig, stabiel, flexibel en goed onderhouden. Er is altijd ondersteuning bij de hand om u te helpen, wat de community tot een van de beste maakt.

Meer weten? In2webdesign zijn specialisten in het bouwen van WordPress websites.