5 voordelen van een boekhouder

Boekhouding is een taak waar veel ondernemers misschien tegenop zien, maar het is een essentieel onderdeel van het bezitten van een bedrijf. Het is meer dan alleen een manier om georganiseerd te blijven. Het kan u helpen geld te besparen, uw bedrijf te laten groeien en een succesvol bedrijf te runnen. Yavuz boekhouders kan u compleet ontzorgen.

 

Hier zijn enkele voordelen van boekhouden:

 

Maak het leven gemakkelijker voor belastingtijd

Wanneer u uw belastingaangifte doet, heeft u actuele financiële gegevens nodig met uw inkomsten en uitgaven. Als u niet op de hoogte bent van uw boekhouding, zult u klauteren om al uw bonnen en facturen te vinden voor belastingtijd. Door uw boeken up-to-date te houden, neemt u in deze tijd van het jaar wat stress weg. Bovendien zal uw CPA erg blij met u zijn!
Wees voorbereid op een audit
In het geval van een audit dient u financiële documenten ter inzage te hebben. Het hebben van een efficiënt en nauwkeurig archiveringssysteem maakt het gemakkelijker om te vinden wat u zoekt om door een audit te komen. Als u geen substantiële documentatie voor een audit kunt overleggen, moet u mogelijk extra belastingen en boetes betalen.
Houd uw cashflow bij
Als ondernemer is het belangrijk om bij te houden hoeveel geld er in en uit uw rekening gaat. Door de juiste boekhoudpraktijken te implementeren, kunt u uw cashflow visualiseren en gebieden vinden waar u geld kunt besparen.
Financiële overzichten maken
Financiële overzichten zoals uw winst- en verliesrekening, balans en kasstroomoverzicht zijn essentieel om uw bedrijf vanuit financieel oogpunt te begrijpen. Door deze documenten maandelijks of driemaandelijks te bekijken, kunt u een momentopname krijgen van hoe uw bedrijf presteert, controleren op nauwkeurigheid in de boekhouding/boekhouding en toekomstige beslissingen nemen over uitgaven en belastingplanning.
Vang fouten en fraude
Door uw boeken elke maand op elkaar af te stemmen, kunt u fouten of fraude opsporen. Elke transactie wordt verantwoord om te bepalen of er discrepanties zijn tussen uw afschriften en wat er in de boeken staat.
Dit zijn slechts enkele manieren waarop boekhouden uw bedrijf ten goede kan komen. Als boekhouden iets is dat u niet zelf wilt doen, overweeg dan om een boekhouder uit te besteden ! Dit kan een betaalbare en efficiënte manier zijn om uw boeken op orde te houden.
Vraag een gratis adviesgesprek aan bij Yavuz administraties.
Wij zijn werkzaam in;
Amsterdam
Rijswijk
Rotterdam
Leiden
Den Haag
Zoetermeer